Guzel Yakhina´s award-winning novel Zuleikha Opens Her Eyes released in Finland by Into Kustannus as Suleika avaa silmänsä.

The book will be presented at the Helsinki Book Fair with author's participation:

Guzel Jahina esiintyy kirjakauppa Ruslaniassa Helsingissä perjantaina 28.10. klo 16–18 ja Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 29.10. klo 13.30–14.00 Eino Leino -lavalla.


Suleika asuu pikkukylässä miehensä ja tämän äidin Käärmenoidan kanssa. Elämältä ei ole paljon odotettavaa, Käärmenainen pitää siitä huolen. Suleika on haudannut jo neljä pientä tytärtään. Talvi tuntuu raskaana nietoksena, joka pitää aurata askareiden tieltä.

Kaikki muuttuu, kun kommunistit ajavat kulakit kodeistaan. Suleikan mies tapetaan ja Suleika karkotetaan, ja alkaa hirvittävä matka Siperiaan. Pakkosiirretyt leiriytyvät Angara-joen rannalle. Leirin jakavat muut karkotetut ja synkkä Ignatov, Suleikan miehen murhaaja. Guzel Jahinan ilmaisuvoimaisessa romaanissa ihmiset ovat riisuttuja sieluja, jotka kohtaavat toisensa epätavallisissa olosuhteissa. Kun on kyse elämästä ja kuolemasta, ihmisten välillä ei ole raja-aitoja. Tulevaisuudessa kumottaa katkera onni.

Suleika avaa silmänsä on voittanut lukuisia palkintoja Venäjällä, mm. Big Book Award, Yasnaya Polyana Award ja Best Prosaic Work of the Year. Se oli myös Russian Booker Prize -ehdokas. Romaanin käännösoikeudet on myyty 15 maahan.Share this: