Elena Kostioukovitch's award-winning title Why Italians Love to Talk about Food released in Bulgaria by AVLIGA publishing copmany as Храната – италианското щастие.


 „Храната – италианското щастие” - кулинарен пътеводител из областите на Италия от Елена Костюкович, предговор от Умберто Еко.

 Елена Костюкович е преводачката на руски език на Умберто Еко, авторка на романи и на преведената на над 20 езика книга „Храната – италианското щастие”. Тази книга е своеобразен пътеводител сред кулинарните традиции на различните области в Италия. Гастрономическите детайли и специфичните описания на характерни ястия и продукти са съчетани с културологично изследване на историята и традициите в Италия, поднесено по увлекателен и атрактивен начин. Предговорът е написан от самия Умберто Еко, който не пести похвалите си за книгата. Елена Костюкович живее и работи в Италия близо 30 години.

 „Храната – италианското щастие” е подходяща не само за гурме специалистите и за гастрономите като цяло, но и за онези, които принадлежат към все по-нарастващата „армия” от фенове на всички кътчета на Италия и нейната култура.

 Книгата е носител на италианските награди Premio Bancarella della Cucina за 2006 г. и Chiavari Literary Award за 2007 г.

 



Share this: